Direct naar hoofdinhoud
×

Veelgestelde vragen over de Verkeersactieve school

Wilt je iets weten over de Verkeersactieve school? De meest gestelde vragen over de Verkeersactieve school worden hier beantwoord.

Lees meer

 • Zijn er ook geschikte projecten voor ISK-scholen/anderstaligen?

  We proberen een zo breed mogelijk pakket aan te bieden, dus ook minder talige projecten voor anderstaligen en praktijkonderwijs. Neem contact op met de onderwijsadviseurs om verdere details te bespreken en keuzes af te stemmen.

 • Ik ben op zoek naar een specifiek project dat niet in de portal staat. Wat moet ik doen?

  Als een project dat je graag wilt inzetten op school niet in onze portal staat dan kan het zijn dat dit project niet in het aanbod is opgenomen. Bekijk via www.verkeersactieveschool.nl of het project in het aanbod is opgenomen. 

  Als het project in ons aanbod is opgenomen dan kun je het project niet zien doordat:

  1. Het project is volgeboekt.
  2. Je hebt niet (meer) genoeg punten om het project te reserveren.

  Als het project niet in ons aanbod is opgenomen dan kun je het volgende doen:

  1. Je kunt als school zelf het betreffende project boeken. De kosten komen dan voor eigen rekening van de school.
  2. Voeg het betreffende project toe in de portal via de button rechtsboven (‘Nieuw project’) óf geef het gewenste project door aan de onderwijsadviseurs. Zo krijgen wij (ROVL) inzicht in welke projecten ontbreken en waar we eventueel op kunnen bijsturen.  
 • Kan ik projecten reserveren die in het Engels worden uitgevoerd?

  Er zijn geen Engelse projecten beschikbaar; wel zijn er een folders beschikbaar met algemene verkeersregels voor nieuwkomers en fietsverlichting, welke in de klas behandeld kunnen worden.

  We proberen een zo breed mogelijk pakket aan te bieden, dus ook minder talige projecten voor anderstaligen. Neem contact op met de onderwijsadviseurs om verdere details te bespreken en keuzes af te stemmen.

 • Kan ik ook projecten kiezen die mij 0 punten kosten?

  Ja, dat klopt. In de portal kun je per project of bij materialen zien hoeveel punten deze kosten. Hier staan ook projecten en materialen tussen die 0 punten kosten. Deze kun je dus onbeperkt inzetten.

 • Hoe zijn jullie tot deze acht thema’s gekomen?

  De thema’s zijn tot stand gekomen op basis van het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Uitvoeringsagenda Verkeersveiligheid Limburg. Het Uitvoeringsprogramma Verkeersveiligheid Limburg is in ontwikkeling.

 • Hoe is ouderbetrokkenheid geïmplementeerd in de projecten?

  Bij het inkopen van de projecten hebben we alle projectaanbieders gevraagd expliciet aan te geven in hoeverre er sprake is van ouderbetrokkenheid. Vrijwel alle projecten schenken hier in verschillende vormen aandacht aan. Denk bijvoorbeeld aan het verstrekken van een folder na afloop, een communicatiebericht voor de ouders via mail of via andere schoolcommunicatiemiddelen, een WhatsApp waarop ouders vragen kunnen stellen of de betrokkenheid van verkeersouders bij de uitvoering. Als je meer hierover wilt weten, lees dan de projectbeschrijving in de portal of neem contact op met de betreffende projectaanbieder.

 • Worden de projecten uitgevoerd door een gastdocent of door de eigen schooldocent?

  We bieden projecten aan die geheel worden uitgevoerd door een gastdocent, die geheel worden uitgevoerd door de schooldocent of een combinatie hiervan. Dit is aangegeven in de portal.

 • Wordt het projectaanbod nog gewijzigd of aangevuld?

  Het aantal uitvoeringen per project wordt gemonitord. ROVL voert aan de hand hiervan een jaarlijkse evaluatie uit. Op basis hiervan kunnen eventuele wijzigingen in het projectaanbod optreden.

 • Zijn de projecten getoetst?

  Het merendeel van de projecten is getoetst in de CROW-toolkit. Indien dit nog niet het geval is, worden deze binnen aanzienbare tijd getoetst. Ook hebben projectaanbieders voor een deel van de projecten een effectmeting laten uitvoeren. Wil je weten of een project getoetst is neem dan contact op met de projectaanbieder of met ons via info@rovl.nl 

Deel deze pagina op: