Direct naar hoofdinhoud
×

Ambitie
#MVD01.

Het ROVL staat voor “nul-slachtoffers”. Ieder slachtoffer is er één te veel. Dat wil zeggen: op den duur geen ernstige verkeersslachtoffers meer. Ernstige slachtoffers zijn te voorkomen als wij allemaal daarvoor kiezen. Want elk slachtoffer is er één teveel.

Lees meer

Wij werken samen met onze partners aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Daarbij dragen wij een cultuur uit van gedeelde verantwoordelijkheid, aanspreken op, samenwerking, co-creatie, openheid, transparantie, vertrouwen, innovatie, vernieuwing, doorzettingsvermogen en successen delen. Wij willen graag over grenzen heen bewegen, beleids-, organisatie- en landsgrenzen slechten. Kortom, wij maken samen van de nul een punt (#mvd01.).

Hoe krijgen we dit voor elkaar? Natuurlijk blijven overheden en bedrijven investeren in wegen en technieken, maar er is meer nodig dan drempels, borden en controles. We zullen onze eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en zelf ook het goede gedrag moeten blijven toepassen. We hebben het zelf in de hand. Wij, iedereen heeft zijn/haar verantwoordelijkheid om verkeersongevallen te voorkomen. Dat is niet iets van de overheid en politie alleen. We willen ook aangeven dat het heel belangrijk is om samen toe te werken naar een volledig veilig verkeer. Dat bespaart niet alleen heel veel leed, maar ook veel kosten (ruim 14 miljard euro per jaar in Nederland). Het feit dat Provinciale Staten aan het ROVL middelen ter beschikking stelt, onderstreept het politiek-maatschappelijke draagvlak.

Daarom willen wij met de slogan "Maak van de nul een punt" zoveel mogelijk mensen bewust laten worden van het feit dat zij verkeersveiligheid zelf in de hand hebben. Maak van de nul een punt korten we af tot #mvd01. waarbij het hekje (#) de hashtag op Twitter voorstelt. Ons digitaal kwartaalblad heet overigens ook zo.

Deel deze pagina op: