Skip to main content

CarnavalsBob

Carnaval is een traditioneel volksfeest in het Zuiden van Nederland dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Daarom wordt onder meer in de carnavalstijd een Bob-campagne gevoerd. Bob, ook met carnaval.

Lees meer

De BOB-campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol. Dit gebeurt door automobilisten en hun passagiers te stimuleren samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt.

Focus campagne
De focus in de campagne is gericht op mensen die met de auto locaties bezoeken, waar in groepsverband alcohol wordt gedronken, zoals de horeca en evenementen in de diverse gemeenten. Juist in die situaties kunnen automobilisten door de gezellige sfeer en het groepsproces in de verleiding komen om alcohol te drinken, ook al hebben ze zich (al dan niet op basis van een afspraak met anderen) voorgenomen om als Bob nuchter te blijven. En het werkt; het aandeel verkeersovertreders afkomstig uit horecagelegenheden daalt de laatste jaren.

Bobsleutelhanger
In de periode voor  en tijdens de carnaval voert de politie alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt daarbij beloond met een Bobsleutelhanger.

Landelijke campagne
De Limburgse carnavalsactie actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de landelijke Bob-campagne is verwoord in de slogan ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en tijdens de carnavalsdagen net als bij het uitgaan al vooraf een Bob-afspraak maakt. Kijk voor meer informatie over de landelijke Bob-campagne op www.daarkunjemeethuiskomen.nl.

Campagnemateriaal
In Limburg wordt de campagne ondersteund door posters en attentieborden langs de invalwegen en op de achterkant van de streekbussen door heel Limburg. Ook zijn er persberichten en advertenties in dag- en weekbladen. Zoals steeds het geval is, ontvangen alle campagnekalenderdeelnemers het campagnemateriaal in de gebruikelijke hoeveelheden. De advertenties en het persbericht staan in de downloadlijst. Dit materiaal is vrijelijk te gebruiken ter ondersteuning van eigen campagnes.

Materialen
Zoals steeds het geval is, ontvangen alle campagnekalenderdeelnemers het campagnemateriaal in de gebruikelijke hoeveelheden. Om extra materialen aan te vragen mail naar info@rovl.nl. Bijbestellen kan, zolang de voorraad strekt. Bij de bestelling duidelijk aan geven welke postergrootte je wilt ontvangen. De posters zijn beschikbaar  in de formaten 50 X 76 cm en 84 X 118 cm. Tevens zijn de bierviltjes van eerdere jaren nog beschikbaar als aanvulling op de nieuwe materialen.

Heb je ook interesse of wil je een eigen actie houden, stuur dan een mail naar info@rovl.nl.