Direct naar hoofdinhoud
×

Veilig Verkeer Nederland en Ergotherapie Nederland lanceren scootmobieltraining

Om scootmobielbestuurders te ondersteunen hebben Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Ergotherapie Nederland de krachten gebundeld en samen een scootmobieltraining ontwikkeld.

Lees meer

Deze scootmobieltraining is erop gericht om scootmobielbestuurders veilig aan het verkeer te laten deelnemen, ondanks eventuele ongemakken. Ter bevordering van de zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Scootmobielbestuurders maken 5,5% uit van het totaal aantal dodelijke verkeersslachtoffers. Met de toenemende vergrijzing zien we steeds meer scootmobielen in het straatbeeld.

Training
Op het moment dat lopen of fietsen niet meer zo makkelijk gaat en mobiel blijven belangrijk is kan een scootmobiel een uitkomst zijn. Omdat (para)medische kennis en verkeersveiligheid hier samenkomen, hebben Ergotherapie Nederland en Veilig Verkeer Nederland de training samen ontwikkeld. De scootmobieltraining is voor iedere (potentiële) scootmobielbestuurder te volgen bij een ergotherapeut bij hem of haar in de buurt of bij VVN.

Vaardigheden
Het rijden in een scootmobiel vraagt andere vaardigheden dan men tot nu toe gewend was. Het gasgeven en remmen is bijvoorbeeld al heel anders. Ook de plaats op de weg kan wisselen. Je mag op de stoep, maar ook op het fietspad waarbij men zich wel moet houden aan de geldende verkeersregels. Bij het leren besturen van een nieuw voertuig op het moment dat ongemakken zich aandienen, is oefening essentieel.

Afgestemd op persoonlijke behoefte
De training is zo ontwikkeld dat deze op maat wordt aangeboden. Vooraf worden de mogelijkheden, de omgeving en de vervoersbehoefte van de gebruiker in kaart gebracht. De training bestaat uit diverse oefeningen afgestemd op de persoonlijke omstandigheden van de bestuurder.

Voor meer informatie klik hier.

Bron:VVN

Deel deze pagina op: