Direct naar hoofdinhoud
×

Helmplicht snorfiets Helm op

Snorfietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Om het aantal (dodelijke) slachtoffers onder snorfietsers terug te dringen is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om als bestuurder en bijrijder en wettelijk goedgekeurde helm te dragen.

Lees meer

Het wordt steeds drukker op de weg. Iedereen wil veilig van A naar B. Maar op de weg en op het fietspad wordt het steeds drukker. Er rijden ook steeds meer verschillende voertuigen met verschillende snelheden. 

Om het aantal (dodelijke) slachtoffers onder snorfietsers terug te dringen is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om als bestuurder en bijrijder en wettelijk goedgekeurde helm te dragen. De snorfiets mag wettelijk maximaal 25 km per uur rijden, rijdt op het fietspad en is te herkennen aan een blauwe kentekenplaat.

Draag vanaf 1 januari een helm op je snorfiets. Dit is beter voor je eigen veiligheid (en die van je passagier) en je voorkomt een boete van €100 (plus €9,- administratiekosten).
 

Klik hier voor meer informatie over regels voor de snorfiets.

Campagne

Deze campagne informeert bestuurders en passagiers van een snorfiets over de helmplicht voorafgaand aan en rondom de inwerkingtreding van de helmplicht. De kernboodschap van de campagne is 'Draag vanaf 1 januari een helm op je snorfiets. Dit is beter voor je eigen veiligheid en je voorkomt een boete van €100'.

Het campagnebeeld 'Helm op' is ontwikkeld door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Meer informatie over de landelijke campagne op www.komveiligthuis.nl/helm-op.  Het Rijk voert gedurende de hele campagneperiode een online campagne aangevuld met een brede PR aanpak.

In Limburg wordt deze campagne ondersteund door social media posts en banners. Tevens zijn er posters beschikbaar voor het voortgezet onderwijs. De digitale materialen en posters staan in de toolkit. Dit materiaal is vrijelijk te gebruiken ter ondersteuning van eigen campagnes.

Materialen

Alleen scholen van het voortgezet onderwijs ontvangen een mailing met posters van deze campagne.  Mochten scholen extra posters aan willen vragen mail naar info@rovl.nl. Bijbestellen kan, zolang de voorraad strekt.

De digitale materialen zijn onder aan deze pagina te vinden in de toolkit.

Heb je ook interesse of wil je een eigen actie houden, stuur dan een mail naar info@rovl.nl.

Deel deze pagina op: