Direct naar hoofdinhoud
×

Veilig fietsen in de donkere wintermaanden? Doe je licht aan!

Onder het motto ‘Aan in het donker’ start maandag 23 oktober de fietsverlichtingscampagne in Limburg. Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Uit onderzoek blijkt immers dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Helaas fietsen nogal wat mensen, vooral jongeren, zonder licht.

Lees meer

“Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Zonder fietsverlichting ben je slecht zichtbaar voor het andere verkeer en kun je zelf ook minder goed zien” zegt gedeputeerde Jasper Kuntzelaers (Mobiliteit), tevens voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). “Zet je lampen dus aan en draag het liefst lichte kleding zodat je goed opvalt in het donker. De kans op een ongeluk wordt dan een stuk kleiner!”

Het niet voeren van werkende verlichting is vaak geen bewuste keuze. De oorzaken zijn meestal kapotte fietsverlichting, het vergeten van de verlichting of gemakzucht. Reden waarom er ook dit jaar weer extra aandacht is voor de campagne en er de nodige acties zoals fietscontroles en voorlichting op scholen plaatsvinden. Scholen, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de politie werken actief samen gedurende de campagneperiode. Zo wordt in de komende periode door de politie gecontroleerd op adequate fietsverlichting. Wie zonder licht fietst, riskeert een bekeuring van € 60.

 Voor meer informatie over de fietsverlichtingscampagne in Limburg klik hier.

Deel deze pagina op: