Direct naar hoofdinhoud
×

Oefen het VVN Verkeersexamen thuis en daag je ouders uit

Op 31 maart vindt het VVN theoretisch Verkeersexamen in regio Zuid plaats. Op de oefensite van VVN vinden kinderen en hun ouders handige materialen - zoals oefenexamens en een examenquiz - om het examen thuis voor te bereiden!

Lees meer

Een goede voorbereiding is het halve werk
VVN roept kinderen van groep 7 en/of 8 en hun ouders op om te oefenen voor het VVN theoretisch Verkeersexamen. Geheel in de sfeer van het examen zijn er drie oefenexamens beschikbaar. Leuk en leerzaam! Ook kunnen kinderen hun ouders uitdagen door samen de verkeersexamenquiz te doen. Voor de meeste ouders is het al een eeuwigheid geleden dat zij voor het laatst verkeersles hadden. In 2020 was er door de coronacrisis een grote omslag naar thuisonderwijs en werden deze oefenexamens maar liefst 424.186 keer gemaakt.  

Lastige verkeersbegrippen eenvoudig toepassen 
Tijdens het oefenen komen op een speelse manier allerlei handige tips aan de orde. Verkeersborden hebben niet zomaar een vorm en een kleur. Juist aan de vorm, de kleur en het teken in het midden zie je wat je moet doen. Abstracte begrippen voor kinderen zoals voorrang en voorgaan worden met behulp van tekeningen en filmpjes verduidelijkt zodat het duidelijk is wat je moet doen wanneer je de borden tegenkomt. Hele praktische en herkenbare onderwerpen zoals oversteken, grote voertuigen in het verkeer en het meenemen van bagage op de fiets komen aan de orde. Wanneer een fiets een veilige fiets is wordt aan de hand van een leerzaam filmpje en de online VVN Fietscheck uitgelegd. Ook het veilig fietsen in een groep komt aan de orde. En natuurlijk hoe je ervoor zorgt dat je je niet laat afleiden in het verkeer. Dat is nog best een uitdaging met die hele handige smartphone die er consequent op uit is om de aandacht te trekken. 

Bron:VVN

Deel deze pagina op: