Direct naar hoofdinhoud
×

De Verkeersactieve school van start

Aan welke kant stap je uit de auto? Waarom moet je in de auto altijd de gordel dragen? Waar mag je voetballen en touwtjespringen? Deze vragen uit het verkeer worden beantwoord in de lessen van de Verkeersactieve School, die vanaf dit schooljaar gegeven worden aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in Limburg. Afgelopen week werden de eerste lessen gegeven in verschillende gemeenten in Limburg, zoals ook in Beesel, bij basisschool de Triolier in Reuver. Wethouder Marcel Roelofs was er ook.

Lees meer

De kleuters van groep 1 en 2 namen deel aan de theatervoorstelling Paolo de Zebratemmer, waarin ze spelenderwijs kennismaken met verkeerssituaties in de eigen woonomgeving en de route van en naar school. Hoofdpersoon is Paolo, een zebratemmer in het circus, die samen met de kinderen in op zoek gaat naar de weggelopen zebra Seefje. Daarbij raakt hij mede door een ongelukje verstrikt in allerlei gevaarlijke verkeerssituaties. Een spannend avontuur vol onverwachte wendingen, humor en een mooie muzikale omlijsting.

Wethouder Roelofs sprak met de kinderen over wat ze ervan vonden en waarom verkeersveiligheid zo belangrijk is. “Het was een geslaagde ochtend waarbij de kinderen op een interactieve en beeldende wijze het belang van verkeersveiligheid mee hebben gekregen. Jong geleerd, is oud gedaan”, aldus de wethouder.

Over De Verkeersactieve school
Provincie Limburg en de gemeenten in Limburg willen de verkeersveiligheid gezamenlijk verbeteren.
Kinderen behoren tot de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Om hen te stimuleren zich veilig in het verkeer te gedragen, is de Verkeersactieve School ontwikkeld. Met leerlingen (en ouders) wordt met name gewerkt aan bewustwording en het oefenen van bepaald verkeersgedrag (combinatie theorie en praktijk). De Provincie Limburg en de Limburgse gemeenten zetten gezamenlijk middelen en kennis in om dit te realiseren. 

Deel deze pagina op: