Direct naar hoofdinhoud
×

De juiste hulp voor kinderen en rouw met het onderzoek TrafVic Kids

De Universiteit Utrecht en de Rijksuniversiteit Groningen zijn een wetenschappelijk onderzoek opgestart dat gaat over de psychologische gevolgen voor kinderen en jongeren van het verlies van een dierbare in het verkeer. Hoe zij omgaan met het verlies en wat ze nodig hebben om hun leven weer op te pakken is nog nauwelijks onderzocht.

Lees meer

Daardoor is er voor kinderen en jongeren die vastlopen na een verlies tot op heden nog geen passende hulp beschikbaar. Dit onderzoek is erop gericht om meer te weten te komen over mogelijke problemen van jeugdigen en wat deze problemen in stand houdt. Met die kennis kan uiteindelijk geschikte hulp worden ontwikkeld.

Kinderen en jongeren van 8 tot en met 18 jaar die een dierbare zijn verloren aan een verkeersongeval en één van hun ouders of verzorgers kunnen deelnemen aan het onderzoek. Meedoen kan door het beantwoorden van vragen in een online interview (voor kinderen en jongeren), in een online vragenlijst (voor ouders en verzorgers) en in een gesprek tussen ouder en kind over het overlijden van hun dierbare in het verkeer. Ook wanneer het weer beter gaat na het verlies en kinderen geen problemen ervaren, is deelname mogelijk. Wanneer kinderen en jongeren een dierbare zijn verloren aan een andere oorzaak dan een verkeersongeval, kunnen ze ook meedoen aan enkele delen van het onderzoek.

Meer informatie over het onderzoek kunt u vinden op www.trafvickids.nl. Aanmelden kan ook via deze website.

Deel deze pagina op: