Direct naar hoofdinhoud
×

BOB, ook als je naar een tuinfeest gaat

Ook dit jaar gaat de BOB-zomercampagne weer van start. Vanaf maandag 8 juli is de centrale boodschap ‘BOB, ook als je naar een tuinfeest gaat’. Doel van deze campagne is om automobilisten en hun passagiers te stimuleren BOB-afspraken te maken en zo rijden onder invloed van alcohol te voorkomen. BOB is daarbij degene die geen alcohol drinkt en de anderen veilig thuis brengt.

Lees meer

“De Provincie Limburg wil een veilig bereikbaar en toegankelijk Limburg. Voor iedereen, want elke Limburger telt. Alle Limburgers moeten veilig thuis kunnen komen vanuit school, werk of bijvoorbeeld een bezoek aan de sportclub of een festival. Dat vinden we belangrijk”, aldus gedeputeerde Kuntzelaers. “Daarom is het goed dat er deze zomer weer via de BOB-campagne aandacht wordt besteed aan het maken van heldere afspraken voor een veilige thuisreis.”

Feestje
De campagne richt zich op plaatsen en momenten waar mensen alcohol drinken en vervolgens met de auto huiswaarts gaan. Denk hierbij aan horecagelegenheden, sportkantines, evenementen, festivals, examenfeesten of gewoon thuis tijdens een BBQ met familie en vrienden. De letter ‘O’ in het BOB-logo is daarom op de campagneposter vervangen door bijvoorbeeld een barbecue of buitenlamp.

Op een aansprekende manier wordt opnieuw de aandacht gevestigd op het cruciale keuzemoment voor het maken van de BOB-afspraak: liefst vóór het feestje, maar in ieder geval voordat er alcohol geschonken wordt. Met de payoff ‘Kom veilig thuis’ wordt het belang van die afspraak voor een veilige thuisreis nog eens benadrukt.

Meer weten over de campagne? kijk op de BOB campagnepagina.

Deel deze pagina op: