Direct naar hoofdinhoud
×

Bob, de held van carnaval

Maandag 15 januari start de carnavalsBob-campagne in Limburg. Carnaval is een echte traditie die door veel Limburgers gevierd wordt. Juist dan is belangrijk vooraf duidelijk af te spreken wie de Bob is. Zo wordt het makkelijker om Bob te blijven. Immers door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid in gevaar komen. Daarom wordt er in de carnavalstijd wederom een carnavalsBob-campagne gevoerd om rijden onder invloed van alcohol te voorkomen.

Lees meer

De campagne stimuleert automobilisten en hun passagiers samen de Bob-afspraak te maken. Spreek vooraf duidelijk af wie de Bob is, dan kan de afspraak ook consequent nageleefd worden. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuisbrengt. In de periode voor carnaval en tijdens carnaval voert de politie natuurlijk ook weer alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt beloond met een welverdiend heldenmasker van Bob.

Bob: kom veilig thuis
De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de Bob-campagne is verwoord in de slogan ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en carnaval, net als bij het uitgaan, vooraf een Bob-afspraak maakt.

ROVL
Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! De campagne ‘Bob, de held van carnaval’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Voor meer informatie over de campagne klik hier.

Deel deze pagina op: