Direct naar hoofdinhoud
×

Ben je Bob, zeg het hardop!

Maandag 13 december start de Bob-wintercampagne in Limburg. Boodschap van de campagne is spreek van tevoren af wie de Bob is als je samen met de auto ergens naar toe gaat en zeg hardop dat je de Bob bent, ook als je alleen rijdt en ergens komt waar geschonken wordt. Door het gebruik van alcohol kan immers de verkeersveiligheid in gevaar komen. De wereld is weliswaar (wat) veranderd, maar Bob blijft Bob.

Lees meer

Bob: kom veilig thuisCampagneposter Ben je Bob zeg het hardop
De campagne stimuleert automobilisten en hun passagiers samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt. De slogan ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’ laat op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en etentjesnet als bij het uitgaan al vooraf een Bob-afspraak maakt en deze afspraak ook kenbaar maakt.

ROVL
Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. Gedeputeerde Mobiliteit Maarten van Gaans (voorzitter ROVL): “De provincie werkt hard aan verkeersveiligheid want verkeersveiligheid is een verantwoordelijkheid voor ons allemaal. De campagne ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’ past bij deze aanpak en ons motto: Op naar nul verkeersslachtoffers.“

Deel deze pagina op: