Direct naar hoofdinhoud
×

Veilig fietsen in de donkere wintermaanden? Doe je licht aan!

Onder het motto ‘Aan in het donker’ start 31 oktober weer de landelijke fietsverlichtingscampagne. Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander.

Lees meer

“De dagen worden korter en mensen gaan weer in het donker op de fiets naar school of werk. In het donker ben je minder goed zichtbaar voor andere mensen in het verkeer. Ben je niet goed te zien, dan is de kans op een ongeluk groter. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Dus ga AAN in het donker! Zet je fietslampen aan en kom weer veilig thuis” zegt gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels (Mobiliteit), tevens voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL).

Dit jaar wordt ook weer extra aandacht voor de campagne gevraagd in Limburg. Door de hele provincie vinden fietscontroles plaats. Wie zonder licht fietst riskeert een bekeuring van €60,-. Op scholen is er extra voorlichting om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer zonder goede verlichting.

In Limburg is het ROVL de trekker van de campagne. Scholen, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de politie werken actief samen met het ROVL gedurende de campagneperiode. Het ROVL is een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft naar nul verkeersslachtoffers. De campagne ‘Aan in het donker’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

 Voor meer informatie over de fietsverlichtingscampagne klik hier.

Deel deze pagina op: