Direct naar hoofdinhoud
×

Jaarlijks gemiddeld 49 doden en 370 ernstig gewonden in Limburgs verkeer

De afgelopen tien jaar vallen er jaarlijks gemiddeld 49 doden en 370 ernstig gewonden in het Limburgse verkeer. Dit aantal daalt nauwelijks. Bij de ernstig verkeersgewonden wordt bij gelijkblijvend beleid voor de komende jaren zelfs een sterke stijging verwacht, vooral onder fietsers en ouderen. Bij het aantal verkeersdoden wordt een lichte daling verwacht, met uiteindelijk een stagnatie tussen gemiddeld  30 en 40 doden per jaar.

Lees meer

Dit blijkt uit het SWOV-rapport De Limburgse Staat van de Verkeersveiligheid 2023 dat vandaag is gepubliceerd. SWOV heeft de analyse uitgevoerd in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) uitgevoerd.

De analyse brengt ontwikkelingen in aantallen (ernstige) verkeersslachtoffers, mobiliteit, bevolking en risico's in de provincie Limburg in kaart. Stevig inzetten op bewezen effectieve maatregelen op het gebied van infrastructuur, gedragsbeïnvloeding en handhaving kan de verkeersveiligheid verbeteren. Daarom adviseert SWOV om prioriteit te geven aan de veiligheid van fietsers, in het bijzonder ouderen. Daarnaast is het belangrijk om te blijven inzetten op veilige infrastructuur, handhaving en gedragsbeïnvloeding.

Klik hier voor de samenvatting en het volledige rapport.

Deel deze pagina op: