Direct naar hoofdinhoud
×

Lekker Anders Dag zet opa’s en oma’s weeklang in het zonnetje

Toen de nood aan de man was, in de Corona-periode, waren er gelukkig volop opa’s en oma’s die wilden oppassen. En ook nu de scholen weer ‘gewoon’ open zijn, zie je elke dag volop grootouders die de kroost komen ophalen. Als steun en toeverlaat mogen we de opa’s en oma’s van Nederland daarom weleens extra in het zonnetje zetten – en dus viert Lekker Anders Dag in de week van 14 tot en met 18 maart de allereerste Opa en Oma Ophaalweek! Een week waarin we iedereen uitnodigen om de tocht van school naar huis extra bijzonder te maken, samen met onze trotse opa’s en oma’s.

Lees meer

Lekker Anders Dag is speciaal in het leven geroepen om de dagelijkse drukte rond basisscholen in het hele land iets aangenamer én veiliger te maken. Want prettig verkeer, zo blijkt steeds weer uit onderzoek, is gebaat bij het doorbreken van de sleur: dankzij (groot)ouders en kinderen die samen bewust wat meer tijd en aandacht besteden aan hun tocht van en naar school. Intussen laten al bijna 6000 enthousiaste deelnemers in diverse steden zien dat het regelmatig prima ‘anders’ kan en dat ze daar ook nog eens een hoop plezier aan beleven.

Speciale tocht
Af en toe eens opgehaald worden door opa of oma: dat voelt voor veel kinderen toch extra bijzonder. En in de speciale Opa en Oma Ophaalweek doen we daar nog een schepje bovenop. Want in die week bepaal je zelf hoe je er samen een speciale tocht van maakt. Stel, opa of oma komen je normaal ook al wel vaker ophalen, dan doe je het deze week net even anders. Bijvoorbeeld door een andere route te nemen, samen, of misschien zelfs een ander vervoersmiddel te kiezen. Misschien lopen er wel vriendjes mee en ‘deel’  je je opa of oma voor die ene middag! En komen opa en oma anders eigenlijk nooit naar school, nou dan voelt het deze week natuurlijk al hélemaal anders! 

Zelfs al wonen de grootouders niet in de buurt, dan nog kun je er in deze Ophaalweek een feestje van maken. Maak foto’s en filmpjes onderweg en app ze aan je opa en oma. Of misschien kun je op een veilig plekje even facetimen? Zo voelt het toch alsof ze erbij zijn! 

Hele generaties
Om de feestpret nog wat te vergoten, verloot Lekker Anders Dag een lekkere prijs onder iedereen die zich aanmeldt voor deze week. En uiteraard gaat het Lekker Anders Dag-team op pad om hele generaties te interviewen tijdens hun Ophaalweek! 

Het idee achter lekker Anders Dag
Lekker Anders Dag is een initiatief van de basisscholen en de Provincie, met de input van veel ouders. Het idee is eenvoudig: met je kind naar school, het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto’s. De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, en ook goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte. Vanwege zijn bewezen positieve impact is Lekker Anders Dag gekozen als Finalist van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020.  Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie.

Bron: Lekker Anders Dag

Deel deze pagina op: