Direct naar hoofdinhoud
×

Het Nationaal VVN Verkeersexamen komt eraan

Het Nationaal VVN Verkeersexamen voor kinderen uit groep 7 en/of 8 is in aantocht. Het VVN theoretisch Verkeersexamen vindt voor schoolregio zuid plaats op 30 maart. Veel kinderen stappen daarnaast ook op de fiets voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Een belangrijke mijlpaal voor de deelnemers!

Lees meer

Een goede voorbereiding is het halve werk. Veilig Verkeer Nederland roept kinderen van groep 7 en hun ouders op om het theoretisch verkeersexamen te oefenen om in de verkeersexamen-week eind maart goed voor de dag te komen. Dat kan met de kennistest en ook met een verkeersquiz. Om in de sfeer van het examen te komen staat er ook een oefenexamen klaar. Zo zijn ze straks helemaal klaar voor het examen! 

Tijdens het oefenen komen op een speelse manier allerlei handige tips aan de orde. Verkeersborden hebben niet zomaar een vorm en een kleur. Juist aan de vorm, de kleur en het teken in het midden zie je wat je moet doen. Abstracte begrippen voor kinderen zoals voorrang en voorgaan worden met behulp van tekeningen en filmpjes verduidelijkt zodat het duidelijk is wat je moet doen wanneer je de borden tegenkomt. Hele praktische en herkenbare onderwerpen zoals oversteken, grote voertuigen in het verkeer en het meenemen van bagage op de fiets komen aan de orde. Wanneer een fiets een veilige fiets is wordt aan de hand van een leerzaam filmpje uitgelegd. Ook het veilig fietsen in een groep komt aan de orde. En natuurlijk hoe je ervoor zorgt dat je je niet laat afleiden in het verkeer. Dat is nog best een uitdaging met die hele handige smartphone die er consequent op uit is om de aandacht te trekken.

Relevante links voor het VVN Theoretisch Verkeersexamen:
https://examen.vvn.nl 
https://examen.vvn.nl/oefenen
https://examen.vvn.nl/verkeerskennis
https://examenquiz.vvn.nl/

Bron: VVN

Deel deze pagina op: