Direct naar hoofdinhoud
×

Hard rijden met stip op één van alle meldingen over onveilig verkeer

Van alle meldingen die Veilig Verkeer Nederland (VVN) krijgt over onveilig verkeer, staat te hard rijden met stip op 1. Zeker in woonwijken zorgt dit voor onveilige situaties en is dit iets waar bewoners zich zorgen over maken. Onderzoekers schatten dat er ongeveer 10 verkeersdoden en twee- à driehonderd ernstig gewonden het gevolg zijn van snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom.

Lees meer

Verkeer is mensenwerk. Daarom kun jij als verkeersdeelnemer een steentje bijdragen aan veiligheid in het verkeer. Ook als het gaat om snelheid in de woonwijk. 3 dingen die jij kunt doen: 

  1. Maak er een gewoonte van om regelmatig je snelheidsmeter te checken. Cruise control of een snelheidsbegrenzer zijn prima hulpmiddelen om je aan de snelheid te houden. 
  2. Pas je snelheid aan en let extra op als de situatie dat vraagt. Bijvoorbeeld bij slechte weersomstandigheden en in schoolomgevingen.
  3. Wordt er in jouw buurt vaak te hard gereden? Of is er een onveilige verkeerssituatie waar het echt beter kan? Meld het bij het VVN Participatiepunt en zij helpen je om gezamenlijk de situatie veiliger te maken.  Of kom zelf in actie! Kies één van  de leuke buurtacties, bijvoorbeeld met een VVN Snelheidsmeting of VVN Stickeractie.

Deel deze pagina op: