Direct naar hoofdinhoud
×

Grote kortingsactie voor de aanschaf van een fietshelm in Limburg

Op 19 april is in Nederland de "Dag van de Fietshelm’. En om het dragen van een fietshelm kracht bij te zetten wordt in Limburg op deze dag de Campagne “Limburg zet je fietshelm op!’ gelanceerd. Tussen 3 juni en 3 augustus kunnen Limburgers van 55 jaar of ouder met 25 euro korting een fietshelm bij aangesloten fietswinkels kopen.

Lees meer

Voorkom erger, draag een helm
Het aantal oudere fietsers dat na een ongeval met ernstig letsel op de spoedeisende hulp terecht komt, neemt toe. In een kwart van de gevallen gaat dit om ernstig hersenletsel. Het gebruik van een fietshelm vermindert de kans op hersenletsel met een derde. Dat is dus substantieel. Toch draagt maar 2 procent van de fietsers een helm. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Daarom gaat het HersenStrijd fonds, ondersteund door de Provincie Limburg, een campagne uitvoeren om het
dragen van een fietshelm door ouderen te stimuleren.

Maarten van Gaans-Gijbels, gedeputeerde Provincie Limburg en tevens voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg: “Promotie van de fietshelm is van groot belang voor de verkeersveiligheid van fietsers. Senioren fietsen graag maar zijn kwetsbaar in het verkeer. Veel leed kan worden voorkomen als fietsen op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. Een helm opzetten is een doeltreffende manier om hersenletsel te voorkomen, daarom vind ik deze campagne zo belangrijk.”

HersenStrijd fonds
Het HersenStrijd fonds van de Universiteit Maastricht kan inmiddels rekenen op een groot aantal partners die gezamenlijk het belang van het dragen van een fietshelm onderschrijven zoals de ANWB, Veilig Verkeer Nederland, VeiligheidNL, ouderenverenigingen, Limburg Cycling, Artsen voor Veilig Fietsen, Interpolis, Hersenstichting en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL).

“Twee derde van de verkeersslachtoffers die in 2021 op een Nederlandse Spoedeisende Hulpafdeling afdeling werden behandeld waren fietsers. Binnen deze groep vallen de meeste slachtoffers in de leeftijd van 55 jaar en ouder. Het is dus enorm belangrijk dat we het dragen van een fietshelm bij deze groep onder de aandacht brengen. We zijn zeer blij dat de Provincie Limburg deze campagne ondersteunt”, aldus Marcel Ariës van HersenstrijdFonds.

1.750 fietshelmen
Om in aanmerking te komen voor de kortingsactie dient men 55 jaar of ouder én woonachtig in Limburg te zijn. Met een voucher heeft men recht op 25 euro korting op de aanschafwaarde van een goedgekeurde helm (EN 1078 keurmerk). De voucher is vanaf 3 juni te downloaden via de website www.limburgfietshelm.nl. Deze korting wordt bovendien bij aankoop meteen verrekend, zodat er geen administratieve last voor de koper is. Er is budget beschikbaar voor 1.750 helmen.

Kijk voor meer informatie over de actie op https://limburgfietshelm.nl.

Deel deze pagina op: