Direct naar hoofdinhoud
×

Fietsverlichtingsactie op Het Kwadrant Praktijkonderwijs in Weert

Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Voor hun eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Helaas fietsen nogal wat mensen, vooral jongeren, zonder licht.

Lees meer

Op maandag 30 oktober heeft een fietsverlichtingsactie plaats gevonden op Het Kwadrant Praktijkonderwijs in Weert. Verantwoordelijk voor deze fietsverlichtingsactie waren Veilig Verkeer Nederland, Het Kwadrant Praktijkonderwijs, gemeente Weert en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). 

Wethouder Lizbeth Steinbach was namens de gemeente Weert aangesloten en is in gesprek gegaan met de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en met Het Kwadrant Praktijkonderwijs. Veilig Verkeer Nederland heeft algemene fietscontroles uitgevoerd bij de fietsen van de leerlingen. De leerlingen werkten enthousiast mee. Het belang van het op orde hebben van de fiets is met elke leerling besproken.

Uit de fietscontroles viel op dat bij de leerlingen nog extra aandacht nodig is voor de fietsverlichting. Ook het hebben van een werkende fietsbel en reflectors in de banden of spaken is met de leerlingen besproken. Het Kwadrant Praktijkonderwijs is tevreden over de fietsverlichtingsactie en gaat met de leerlingen verder in gesprek over het belang van een goed werkende fiets.

Op meerdere plaatsen in Limburg is weer extra aandacht voor fietsverlichting en vinden de nodige acties zoals fietscontroles en voorlichtingen op scholen plaats. Scholen, ANWB, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en de politie werken actief samen gedurende de campagneperiode. Zo wordt in de komende periode door de politie gecontroleerd op adequate fietsverlichting.

ROVL
Het ROVL is een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft naar nul verkeersslachtoffers. Deze fietsverlichtingsactie past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Deel deze pagina op: