Direct naar hoofdinhoud
×

Draag bij aan 'Schoolzones, toepassing en inrichting'

Een CROW-werkgroep gaat binnenkort bijdragen aan de notitie ‘Schoolzones, toepassing en inrichting’. De groepsleden zullen actief zijn tussen maart en september 2024 en komen naar verwachting twee of drie keer bijeen. Zin om mee te doen? Meld je dan aan vóór 29 februari.

Lees meer

In de omgeving van basisscholen is het rond het begin en einde van de schooldag vaak een wirwar van kinderen, fietsen, ouders en al dan niet foutief geparkeerde auto’s. Verkeersveiligheid in de schoolomgeving vraagt nadrukkelijk aandacht. Kinderen zijn kwetsbaar en de verkeerssituatie in de schoolomgeving is vooral aan het begin en einde van een schooldag druk. Het is daarom van belang dat gemotoriseerd verkeer extra alert is indien zij zich bevinden in de direct omgeving van de school.

CROW start daarom het project ‘Schoolzones; inrichting en organisatie’ om uniforme en herkenbare inrichtingskenmerken voor schoolzones te formuleren, zodat wegbeheerders hier eenvoudig mee aan de slag kunnen. Met een afwegingskader wil CROW de wegbeheerder een praktisch handvat bieden om te bepalen wanneer een schoolzone een goede keuze is voor een veilige schoolomgeving en wanneer niet. Daarnaast krijgen slimme functies in auto’s, bijvoorbeeld sensorwaarnemingen van de fysieke (school)omgeving, de nodige aandacht.

CROW gaat de werkgroep op korte termijn samenstellen. Welkom zijn (ervarings)deskundigen die in verschillende sectoren werkzaam zijn, bijvoorbeeld bij gemeenten, provincies en belangenorganisaties. In totaal gaat het om een tijdsinvestering van ongeveer 12 uur. 

Wil jij bijdragen aan inrichtingskenmerken en een afwegingskader voor schoolzones? Meld je dan aan vóór 29 februari bij Bastiaan Pigge: bastiaan.pigge@crow.nl.

Bron: CROW

Deel deze pagina op: