Direct naar hoofdinhoud
×

Doortrappen in Limburg

Samen aan de slag gaan om meer senioren veiliger en zo lang mogelijk te laten fietsen. Met dit doel organiseerden de provincie Limburg en KBO Limburg eind februari een Doortrappen-bijeenkomst in Roermond. Aanwezig waren gemeenteambtenaren, (maatschappelijke) organisaties en lokale afdelingen van KBO.

Lees meer

Bovengenoemde aanwezigen gingen in gesprek met elkaar, de provincie Limburg, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en het landelijk programmabureau Doortrappen over veiliger fietsen tot je 100ste.

KBO Limburg komt op voor de belangen van alle senioren. De verschillende afdelingen van KBO organiseren diverse activiteiten in de regio, waaronder ook fietstochten en informatiebijeenkomsten. Een heel belangrijke partner in de uitvoering van Doortrappen dus!

Er werden verhalen gedeeld door enthousiaste vrijwilligers van verschillende KBO-afdelingen, zoals begeleiders van fietsgroepen. Gemeenten en andere organisaties zoals VVN en de Fietsersbond die al Doortrappen-activiteiten organiseren deelden met de zaal hoe dat in zijn werk gaat. Hoe start je zo’n activiteit op, en hoe zorg je ervoor dat er veel senioren aan mee gaan doen? Daarnaast werd informatie over Doortrappen gedeeld door het landelijke Programmabureau van Doortrappen en werd de subsidieregeling van de Provincie Limburg voor Doortrappen toegelicht. 

Bekijk hier de video waarin gemeenten en maatschappelijke partners aan het woord zijn over Doortrappen in hun gemeente. Waarom is Doortrappen belangrijk, wat levert het op, met wie werk je samen en wat kun je zelf doen.

Meer informatie over de activiteiten in Limburg vind je op de Doortrappenpagina van Limburg of volg de Doortrappen in Limburg facebookpagina.

Deel deze pagina op: