Direct naar hoofdinhoud
×

Doet jullie school ook mee met de Verkeersactieve school?

Leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Het is daarom van belang dat zij leren om veilig deel te nemen aan het verkeer. Ook moeten jongeren bewust worden van de invloed van hun gedrag op het verkeer. Dat doen we door middel van verkeerseducatie. 

Lees meer

Verleden jaar is de Verkeersactieve school gestart om leerlingen beter voor te bereiden op een veilige deelname aan het verkeer. Verkeersactieve scholen krijgen verkeerseducatieprojecten en materialen aangeboden in een digitale omgeving. Met de verkeerseducatieprojecten wordt verkeersveilig gedrag gestimuleerd. Daarbij wordt aandacht besteed aan thema’s zoals verkeerskennis, gedrag op de fiets en afleiding in het verkeer. Voor elk onderwijstype, niveau en leerjaar is een geschikt project te vinden. Verkeersactieve scholen kunnen kosteloos gebruikmaken van dit aanbod.

Gedeputeerde van Gaans-Gijbels, Provincie Limburg:  “Elk verkeersongeval is er één te veel. Dat willen we zo veel mogelijk voorkomen en daarom hebben we in Limburg de verkeersactieve school. Inmiddels doen er in Limburg 397 scholen mee. Doet u ook mee?” 

Bekijk hier de video van de Verkeersactieve school of ga naar www.verkeersactieveschool.nl voor meer informatie.

Deel deze pagina op: