Direct naar hoofdinhoud
×

Campagne 'Helm op' van start

Snorfietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Om het aantal (dodelijke) slachtoffers onder snorfietsers terug te dringen is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om als bestuurder en bijrijder en wettelijk goedgekeurde helm te dragen. Met de campagne 'Helm op' worden snorfietsers(en hun passagiers) geïnformeerd over de plicht om vanaf 1 januari 2023 een goedgekeurde helm te dragen, en dat zij anders een boete kunnen krijgen.

Lees meer

poster campagne helm op VerkeersveiligheidHet wordt steeds drukker op de weg. Iedereen wil veilig van A naar B. Maar op de weg en op het fietspad wordt het steeds drukker. Er rijden ook steeds meer verschillende voertuigen met verschillende snelheden. 

Snorfietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Om het aantal (dodelijke) slachtoffers onder snorfietsers terug te dringen is het vanaf 1 januari 2023 verplicht om als bestuurder en bijrijder en wettelijk goedgekeurde helm te dragen. De snorfiets mag wettelijk maximaal 25 km per uur rijden, rijdt op het fietspad en is te herkennen aan een blauwe kentekenplaat.

Draag vanaf 1 januari een helm op je snorfiets. Dit is beter voor je eigen veiligheid (en die van je passagier) en je voorkomt een boete van €100.

Meer informatie kijk op www.rovl.nl/campagnes/helm-op  of ga naar www.komveiligthuis.nl/helm-op.

Deel deze pagina op: