Direct naar hoofdinhoud
×

Activiteitenoverzicht ROVL 2022 beschikbaar

In 2022 hebben weer volop educatie en campagnes in Limburg plaats gevonden. Een overzicht hiervan is nu beschikbaar in het activiteitenoverzicht van ROVL over 2022.

Lees meer

Op het gebied van educatie en bewustwording werkt ROVL nauw samen met gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, Rijkswaterstaat, basis- en voortgezet onderwijsscholen en (maatschappelijke) organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond, ANWB en KBO Limburg. In samenwerking met deze partners zijn in 2022 diverse projecten en campagnes uitgevoerd.

De belangrijkste resultaten zijn:

  • ROVL heeft gedurende het hele jaar campagnes ingezet om diverse doelgroepen bewust te maken van het gewenste veilige gedrag in het verkeer, door middel van campagnes zoals MONO (tegen afleiding in het verkeer) en Bob (tegen alcoholgebruik in het verkeer).
  • Het percentage deelnemende Verkeersactieve scholen in Limburg is gestegen naar 91% deelnemende scholen in het (speciaal) basisonderwijs en 80% deelnemende scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs.
  • In totaal hebben 212.752 leerlingen van het (speciaal) basisonderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs deelgenomen aan verkeerseducatieprojecten. Dit zijn overigens geen unieke leerlingen aangezien leerlingen meerdere verkeerseducatieprojecten op school aangeboden krijgen.
  • 12 gemeenten in Limburg pakken bewustwording in het verkeer bij ouderen op.
  • De eerste MONO handhavingsbus is ingezet in samenwerking met de politie en heeft geresulteerd in 588 bekeuringen voor het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden.

Nieuwsgierig geworden? Download dan hieronder het volledige overzicht aan activiteiten.

Deel deze pagina op: