Direct naar hoofdinhoud
×

2e dag van de fietshelm 19 april 2023

Op woensdag 19 april 2023 vindt de tweede Landelijke Dag van de Fietshelm plaats. Het doel van deze dag is om het belang van de fietshelm onder de aandacht te brengen bij jong en oud. De fietshelm verkleint het risico op hersenletsel met wel 60 procent en kan bij een ongeluk veel leed voorkomen, zeker bij kwetsbare fietsers zoals kinderen en (oudere) E-bikers. De Landelijke Dag van de Fietshelm is een initiatief van Artsen voor Veilig Fietsen in samenwerking met het HersenStrijd fonds en de Hersenstichting.

Lees meer

Volgens cijfers van het CBS zijn er jaarlijks steeds vaker verkeersongelukken waar fietsers bij betrokken zijn. Een groot deel van de fietsers, die door een verkeersongeval ernstig gewond raakt of overlijdt, heeft hersenletsel. Het dragen van een fietshelm vermindert de kans op ernstig hersenletsel met 60 procent en op dodelijk hersenletsel met 70 procent.  
  
Op woensdag 19 april 2023 worden door het gehele land activiteiten georganiseerd om fietsers meer bewust te maken van het belang van het verbeteren van de veiligheid op de fiets en het belang van de fietshelm. Extra aandacht verdienen oudere (E)-bikers en kinderen.

Aan scholen willen we vragen om ouders attent te maken op het belang van het dragen van een goede fietshelm. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van dit artikel op jullie communicatiekanalen. 

Voor meer informatie klik hier.

Deel deze pagina op: