Direct naar hoofdinhoud
×

100% Bob 0% op, ook met carnaval

Maandag 16 januari start de CarnavalsBob campagne in Limburg. Carnaval is een geweldig volksfeest dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Daarom wordt er in de carnavalstijd wederom een Bob-campagne gevoerd om rijden onder invloed van alcohol te voorkomen

Lees meer

100% BOB 0% op
De campagne stimuleert automobilisten en hun passagiers samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. In de periode voor carnaval en tijdens carnaval voert de politie natuurlijk ook weer alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt beloond met een welverdiende Bob-medaille.

Bob: kom veilig thuis
De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de Bob-campagne is verwoord in de slogan ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en carnaval, net als bij het uitgaan, vooraf een Bob-afspraak maakt.

ROVL
Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! De campagne ‘100% Bob 0% op, ook met carnaval’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Voor meer informatie over deze campagne klik hier.

Deel deze pagina op: