Direct naar hoofdinhoud
×

Verkeersactieve basisschool Titus Brandsma in Brunssum opent verkeersplein op feestelijke wijze

De Provincie Limburg zet zich samen met de Limburgse gemeenten in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers. Kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar behoren tot de meest kwetsbare doelgroep in het verkeer. Het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg) heeft voor deze groep de aanpak Verkeersactieve school ontwikkeld.

Lees meer

Middels de Verkeersactieve school krijgen kinderen via het basis- en voortgezet onderwijs vanaf jonge leeftijd praktische verkeerseducatie aangeboden. Basisschool Titus Brandsma in Brunssum heeft door hun actieve deelname aan de Verkeersactieve school een ANWB verkeersplein ontvangen. Op woensdag 29 mei 2024 om 08.45 uur vindt de feestelijke opening van het verkeersplein plaats in aanwezigheid van wethouder Hugo Janssen van de gemeente Brunssum. De media is van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn.  

Waarom een verkeersplein?
Kinderen op de fiets zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat; veel meters maken. Op een ANWB verkeersplein kunnen kinderen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties, met als doel straks goed voorbereid de weg op te gaan.

Kinderfietsenplan
Tijdens de opening is het ook de gehele schooldag mogelijk zijn om op het schoolplein gebruikte (kinder)fietsen in te leveren. Dit initiatief is opgestart in samenwerking met ANWB, Stichting Leergeld en Betere Buren. Deze fietsen worden eerst opgeknapt zodat ze veilig hergebruikt kunnen worden in het verkeer door kinderen met ouders die zich geen fiets voor hun kind kunnen veroorloven.

Wilt u aanwezig zijn bij de opening? Of heeft u vragen? Neem contact op met Astrid Hahnraths, contactpersoon Provincie Limburg/Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), via aet.hahnraths@prvlimburg.nl of telefoonnummer 06 – 52 55 50 99.

Locatiegegevens
Basisschool Titus Brandsma
29 mei 2024, van 08.45 uur tot 09.30 uur
De Gasperistraat 5, Brunssum

Deel deze pagina op: