Direct naar hoofdinhoud
×

RYD met 3D-Tripping Car op Gilde opleidingen in Venlo (Laaghuissingel)

Ga zitten ‘in de auto’, doe de VR-bril op en stap in een virtuele wereld. Ervaar hoe het is om met alcohol of drugs achter het stuur te stappen.

Lees meer

Je belandt op een feestje waar je alcohol of drugs gebruikt. Na afloop rijd je onder invloed terug naar huis waar je verschillende gevaarlijke verkeerssituaties tegenkomt. Afhankelijk van wat je gebruikt hebt (alcohol, xtc, paddo’s of cannabis) ervaar je de verschillende verkeerssituaties op een bepaalde manier.

Hoe werkt het?
Terwijl één deelnemer de simulatie beleeft, kijken anderen mee via een aangesloten televisie. Anderen zien en ervaren indirect ook wat de gevaren zijn van rijden onder invloed. Dit draagt bij aan hun eigen bewustwording. Na de simulatie voert het campagneteam een bewustwordingsgesprek met de deelnemers. Deelnemers leren hoe ze de verleiding kunnen weerstaan om met alcohol of drugs achter het stuur te stappen.

Op 13 december 2023 komen de voorlichters van Responsible Young Drivers (RYD) langs met de 3D-Tripping Car op Gilde Opleidingen in Venlo locatie Kasteel Laaghuissingel. Ga met elkaar het gesprek aan en stap maak ook de deal om nuchter in de auto of op de fiets te stappen!   

Deel deze pagina op: