Skip to main content

#MVD01.

Nulverkeersslachtoffers, daar gaan we voor. Ieder slachtoffer is er één te veel. Daarom maken we van de nul een punt. Dat kan als iedereen meedoet. Wij, jij, ik. Samen: weggebruikers, ouders, scholen, ondernemers en overheden. Allemaal hebben we een stukje verkeersveiligheid in de hand.

Lees meer

Hoe krijgen we dit voor elkaar? Natuurlijk blijven overheden en bedrijven investeren in wegen en technieken, maar er is meer nodig dan drempels, borden en controles. We zullen onze eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en zelf ook het goede gedrag moeten blijven toepassen. We hebben het zelf in de hand. Wij, iedereen heeft zijn/haar verantwoordelijkheid om verkeersongevallen te voorkomen. Dat is niet iets van de overheid en politie alleen. We willen ook aangeven dat het heel belangrijk is om samen toe te werken naar een volledig veilig verkeer. Dat bespaart niet alleen heel veel leed, maar ook veel kosten (ruim 14 miljard euro per jaar in Nederland).

Daarom willen wij met de slogan "Maak van de nul een punt" zoveel mogelijk mensen bewust laten worden van het feit dat zij verkeersveiligheid zelf in de hand hebben. Maak van de nul een punt korten we af tot #mvd01. waarbij het hekje (#) de hashtag op Twitter voorstelt. Ons kwartaalblad heet overigens ook zo.