Direct naar hoofdinhoud
×

Stop!Licht! voor groep 1 en 2

Stop!Licht! is een educatieve, humoristische voorstelling voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs. Het is een theatrale les waarbij de leerlingen verkeersregels leren en bewust worden gemaakt van regels, afspraken en situaties in het verkeer. De hoofdrollen worden gespeeld door “stoplichten”. Rood, Groen, Oranje; samen wonen ze in het verkeerslicht en zorgen ze dat auto’s, fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken. Maar dan gaan dingen ineens anders dan normaal; er gaan dingen mis op de weg! Oh, als dat maar goed komt….

Lees meer

Leerdoelen

De interventie is een theatrale les waarbij de leerlingen verkeersregels leren en ze bewust worden gemaakt van regels, afspraken en situaties in het verkeer (afgestemd op de ontwikkeling van de leerling).

Projectbeschrijving

De leerlingen van de eerste twee groepen van het basisonderwijs worden in de regel door hun ouders/verzorgers naar school gebracht, maar juist in deze leeftijd leren ze fietsen en zullen ze steeds vaker (samen met hun ouders) deelnemen aan het drukke verkeer. Op deze leeftijd is het belangrijk dat ze leren dat er in het verkeer regels en afspraken zijn, net zoals in de klas en thuis. Spelenderwijs leren ze de regels en afspraken rondom het verkeerslicht middels deze energieke en leerzame voorstelling. In de voorstelling wordt niet alleen op een speelse wijze de functie van het verkeerslicht aan de kinderen verteld. Ook andere verkeerszaken komen aan bod. Het biedt ruimte voor interactie met de kinderen; zowel vóór, tijdens, als na de voorstelling.

Naast de voorstelling wordt er een lesbrief met aanverwante verkeersonderwerpen aangeboden, die leerkrachten gemakkelijk zelf - hetzij voor of na de voorstelling - kunnen inzetten als verkeersles in de klas. Voor- en achteraf ontvangen leerkrachten ook een link naar een online omgeving, waarin Rood en Oranje vragen stellen aan de leerlingen over onderwerpen uit de voorstelling. Zo kunnen de leerlingen online hun voorkennis activeren en achteraf het geleerde verwerken.                                                                                           

Deel deze pagina op: