Direct naar hoofdinhoud
×

Doe meer met MONO VVN

Bellen, whatsappen of muziek luisteren terwijl je fietst lijkt bijna normaal. Met het lespakket 'Doe meer met MONO' onderzoeken kinderen de voordelen van het MONO-fietsen. De les richt zich in de eerste plaats op kennisuitbreiding en bewustwording van het eigen telefoongebruik. Na een klassikale les van een uur volgen vijf korte lessen waarin de kinderen worden gewezen op de voordelen van MONO-fietsen. Deze vijf lessen volgen de kinderen zelfstandig in de leerlingsoftware. 

Lees meer

Leerdoelen

  • De kinderen beseffen dat hun fietsgedrag wordt beïnvloed door hoe ze zich voelen en dat dit effect heeft op hun eigen veiligheid en die van anderen.
  • De kinderen leren de risico’s kennen van afleiding op de fiets.
  • De kinderen zijn zich bewust van de invloed die zijzelf als fietser hebben op hun eigen veiligheid en die van medeweggebruikers.
  • De kinderen willen zich houden aan de MONO-afspraken op de fiets.

Projectbeschrijving

Aan het einde van de inleidende les is er een nabespreking van praktische situaties en doen kinderen een test om te kijken op welke wijze ze fietsend aan het verkeer deelnemen. Vervolgens krijgen ze een aantal opdrachten met uitleg. Elke opdracht wordt uitgevoerd in de leerlingensoftware en duurt een kwartier. De opdrachten worden daarna klassikaal besproken. Voor thuis krijgen de deelnemers een brief mee met thuisopdrachten om samen te doen met hun ouders/verzorgers. 

Deel deze pagina op: