Skip to main content

Volwassenen: 25-60 jarigen

De leeftijdsgroep "volwassen " is heel gedifferentieerd, zowel in leeftijd als in vervoerwijze, verplaatsingsmotief en verkeerstaak. Hierdoor is er een gevarieerde behoefte aan kennis over het verkeer, verkeersregels en vervoerwijzen. Zo heeft bijvoorbeeld het gebruik van de fiets een grote vlucht genomen en neemt het aantal motorrijders nog steeds toe.

Lees meer

Volwassenen vormen een grote, maar lastig te bereiken doelgroep. Communicatie met deze groep gebeurt daarom vooral door middel van verkeersveiligheidscampagnes. Het zijn over het algemeen ervaren verkeersdeelnemers maar hun verkeerstheoretische kennis is vaak niet meer helemaal actueel. Bovendien bestaat het gevaar dat bij volwassenen verkeerde automatismen in het verkeersgedrag geslopen zijn.

Naast verkeersveiligheidscampagnes staan in de toolkit van het CROW ook verkeersveiligheidscursussen en vaardigheidstrainingen voor deze doelgroep. Als ze getoest zijn kun je de beoordeling bij de omschrijving terugvinden. Let op niet alle materialen zijn getoetst. Indien je projecten wilt uitvoeren kun je bij jouw gemeente navraag doen of er subsidiemogelijkheden zijn.