Skip to main content

Peuters en hun ouders: 0-4 jaar

Kinderen willen dolgraag de wereld leren kennen. Er is zoveel te beleven. Ouders houden vaak hun hart vast!
Als dat maar goed gaat…. Gelukkig kun je veel doen om je kind voor te bereiden op veilige deelname aan het verkeer. Als je je kind goed en veilig verkeersgedrag wilt leren, kun je daarmee het beste al op heel jonge leeftijd beginnen. In deze fase wordt de basis gelegd voor verdere verkeerseducatie.

Lees meer

Goed voorbeeld doet volgen

Peuters nemen nog niet zelfstandig deel aan het verkeer. Meestal worden ze vervoerd door hun ouders; soms op de fiets, soms in de auto. Ouders kunnen in deze fase door hun voorbeeldgedrag en door met hun kinderen te praten al een belangrijke basis leggen. Ook is belangrijk, dat zij weten wat het belang en de regels zijn voor het gebruik van bijvoorbeeld kinderzitjes en gordels. Altijd het goede voorbeeld geven speelt hierbij een grote rol.

Voorlichting voor deze groep richt zich daarom voornamelijk op ouders (via peuterspeelzalen en kinderopvanginstellingen).

In de toolkit van het CROW staan materialen voor deze doelgroep. Als ze getoest zijn kun je de beoordeling bij de omschrijving terugvinden. Let op niet alle materialen zijn getoetst. Meer informatie over JONGleren in het verkeer in Limburg vind je hier.  Indien je projecten wilt uitvoeren kun je bij jouw gemeente navraag doen of er subsidiemogelijkheden zijn.