Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk de online versie.
logo CAMPAGNEINFO
Editie 94 jaargang 17 - december 2022
Deze digitale Campagneinfo geeft informatie over de Limburgse en Landelijke campagnekalender. Aanvullende campagnematerialen worden in de komende weken per post verstuurd, rekening houdend met de schoolvakanties.
Bob ook met Carnaval

Onder het motto ‘Bob ook met carnaval’ start maandag 16 januari weer de Bob carnavalscampagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Carnaval is een geweldig volksfeest dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Omdat we streven naar nul verkeersslachtoffers voeren we rond de carnavalstijd wederom een Bob campagne.

Klik hier voor ROVL campagnes

Campagne

De Bob-campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol. Het fenomeen Bob is volledig ingeburgerd en het maken van de Bob-afspraak is voor een ruime meerderheid van de automobilisten inmiddels een gewoonte. Automobilisten en hun passagiers worden gestimuleerd samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt.

De focus in de campagne is gericht op mensen die met de auto locaties bezoeken, waar in groepsverband alcohol wordt gedronken, zoals de horeca en evenementen. Juist in die situaties kunnen automobilisten door de gezellige sfeer en het groepsproces in de verleiding komen om alcohol te drinken, ook al hebben ze zich (al dan niet op basis van een afspraak met anderen) voorgenomen om als Bob nuchter te blijven. En het werkt; het aandeel verkeersovertreders afkomstig uit horecagelegenheden daalt de laatste jaren.

De Bobmedaille

In de periode voor de Carnaval en tijdens de carnaval voert de politie natuurlijk ook weer alcoholcontroles uit. De nuchtere automobilist wordt beloond met een welverdiende Bobmedaille.

Campagnematerialen

De Limburgse Bob carnavalscampagne is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’. Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en tijdens de carnavalsdagen net als bij het uitgaan al vooraf een Bob-afspraak maakt. Kijk voor meer informatie over de landelijke Bob-campagne op www.komveiligthuis.nl/bob.

In Limburg wordt de campagne ondersteund door posters en attentieborden langs de invalwegen en op de achterkant van streekbussen door heel Limburg Ook zijn er persberichten, advertenties in dag- en weekbladen en berichten op sociale media. Tevens zijn er commercials op de Limburgse radio- en TV. De advertenties en het persbericht staan half januari in de toolkit op de website van het ROVL. Dit materiaal is vrijelijk te gebruiken ter ondersteuning van eigen acties.

Zoals steeds het geval is, ontvangen alle campagnekalenderdeelnemers het campagnemateriaal in de aangegeven hoeveelheden. Om extra materialen aan te vragen of reacties mail naar info@rovl.nl. Bijbestellen kan, zolang de voorraad strekt. Bij de bestelling duidelijk aan geven welke postergrootte je wilt ontvangen. De posters zijn beschikbaar  in de formaten 50 X 76 cm en 84 X 118 cm.
 

Klik hier voor ROVL Bob carnavalsmaterialen
Inventarisatie campagneposters 2023

Om te voorkomen dat er posters verspreid worden naar onze partners in Limburg die niet worden gebruikt, houden we een inventarisatie zodat we precies weten hoeveel posters je wilt ontvangen per campagne in de toekomst. Op die manier ontvang je altijd het juiste aantal posters. Aanleiding voor de posterinventarisatie is het uitgevoerde onderzoek over de Limburgse Campagnekalender onder de campagnekalenderdeelnemers. Uit dit onderzoek blijkt dat een jaarlijkse inventarisatie gewenst is om verspilling van posters te voorkomen. Wil je posters blijven ontvangen dien je in dit formulier aan te geven hoeveel en welk formaat posters je per campagne wenst te ontvangen in 2023. Als je het formulier niet tijdig invult ontvang je dus vanaf januari 2023 geen posters meer!  Scholen hoeven dit formulier niet in te vullen zij ontvangen automatisch posters van de relevante campagnes. 

Klik hier voor het formulier inventarisatie campagneposters 2023

Volgende actie: Ik rij MONO - begin maart.

Klik hier voor volledige campagnekalender.

Voor meer informatie www.rovl.nl of info@rovl.nl

Contact
Gouvernement aan de Maas
Limburglaan 10
6229 GA Maastricht
Postbus
Postbus 5700
6202 MA MAASTRICHT
Indien u geen nieuwsbrieven meer wilt ontvangen van rovl klik dan hier