Skip to main content

Wetenschappelijk onderzoek naar psychosociale gevolgen voor verkeersslachtoffers

Een verkeersongeval en de nasleep daarvan kunnen leiden tot negatieve gevoelens die niet minderen. Het meemaken van een verkeersongeval kan een enorme weerslag hebben op iemands leven. Ieder mens gaat daar op zijn of haar eigen manier mee om.

Lees meer

Meer inzicht in de psychologische en sociale gevolgen voor mensen die een verkeersongeval hebben meegemaakt kan bijdragen aan het vormen van adviezen voor verkeersslachtoffers en hulpverleners die behulpzaam zijn bij het omgaan met een verkeersongeval en de nasleep daarvan. Met als doel om psychische klachten na een verkeersongeval te verminderen.

Wie kan deelnemen? Heeft u zelf een verkeersongeval meegemaakt? En wilt u uw ervaringen delen? Vul dan de vragenlijst in voor het onderzoek. Dit duurt ongeveer 30 minuten en kan via uw computer of smartphone gedaan worden. U kunt deze vragenlijst vinden via de website https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_5aQSd9p21Dcp3uJ. Om mee te kunnen doen aan het onderzoek dient u 18 jaar of ouder te zijn. Voor vragen kunt u mailen naar Fleur Clemens via f.c.clemens@uu.nl. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door medewerkers van Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen.