Skip to main content

Ouderenbond KBO organiseert fietsinstructiedagen

Fietsen doen we ons hele leven. Maar het verkeer wordt steeds drukker, de regels veranderen en we fietsen steeds meer op een e-bike. Ouderenbond KBO Limburg organiseert in opdracht van het ROVL in 2018 de fietsinstructiedagen. De fietsinstructiedagen helpen fietsers veilig op weg met voorlichting over actuele verkeersregels, een oefenparcours en oor-en oogmetingen.

Lees meer

De fietsinstructiedag begint met een presentatie over actuele verkeersregels. Daarna kunnen deelnemers hun vaardigheden op met name de e-bike testen op een oefenparcours. In de middag gaan de deelnemers in groepjes een tochtje maken door de omgeving. Daarbij wordt gekeken hoe het fietsen in de praktijk en in een groep gaat. Ook is er gelegenheid in de middag om oren en ogen te testen. Goed zicht en gehoor zijn immers belangrijk in het verkeer.

Individuele KBO afdelingen, maar ook afdelingen samen kunnen deze dag organiseren. De fietsinstructiedagen worden gepland tussen 1 april en 1 oktober en het aantal deelnemers bedraagt 30 tot en met 40 deelnemers. Voor de organisatie is een uitgebreid draaiboek aanwezig. KBO afdelingen in Limburg kunnen zich opgeven voor 1 maart bij KBO Limburg in Roermond via dit aanvraagformulier. Meer informatie over deze dag klik hier voor de folder.