Skip to main content

1. Schoolthuisroute

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs brengt gevaren in het verkeer met zich mee. De piek in het aantal ongevallen onder brugklassers in de eerste maanden bewijst dit.

Lees meer

Via de website www.schoolroute.nl kunnen leerlingen heel eenvoudig hun eigen schoolthuisroute vastleggen. Iedere leerling heeft een eigen login, waardoor zijn unieke route kan worden bewaard. De leerling beantwoordt meerdere vragen over de aangegeven knelpunten en kan deze voorzien van commentaar.

De docent kan zijn verkeerslessen baseren op de echte routes en de aangegeven knelpunten van zijn leerlingen. Alle routes van een klas kunnen tegelijk en individueel worden getoond. Zo kunnen de gevaarlijkste punten worden herkend en besproken in de les.

De school krijgt inzicht in alle gescande routes van de leerlingen. De gemeente krijgt inzicht in alle gescande routes en genoemde knelpunten van de scholen die meedoen. Dit kan helpen de verkeersveiligheid te verbeteren.

De website www.schoolroute.nl kan worden ingezet bij de huiswerkopdracht in plaats van de analoge kaarten. De schoolthuisroutes zijn meteen digitaal beschikbaar.

Meer informatie en een een impressie zijn te vinden op www.schoolroute.nl.

Bij aanvullende Limburgse materialen kun je ondersteunende informatie vinden over ontwerpwedstrijd 'Smart op weg'voorrang en rotondes, schooltassen op de fiets en brugklassers veilig op weg naar school.


Relevant voor: leerjaar 1/brugklassers.

In de toolkit van het CROW staan projecten die aansluiten op deze module. Als ze getoetst zijn kun je de beoordeling bij de omschrijving terugvinden. Let op niet alle materialen zijn getoetst. Voorbeelden zijn 'Veilig op weg! blijf uit de dode hoek' en Verkeerseducatiedagen. Indien je een project wilt uitvoeren kun je bij jouw gemeente navraag doen of er subsidiemogelijkheden zijn.