Skip to main content

Fietsverlichting laat je zien

De fietsverlichtingscampagne voor het voortgezet onderwijs in Limburg! In het najaar van 2010 is de campagne Fietsverlichting laat je zien! van start gegaan in regio Noord-Limburg. Inmiddels doen alle regio's mee aan de campagne.

Lees meer

Goed om eerst te weten wat de regels zijn voor fietsverlichting en reflectoren op een fiets?
Als fietser moet je ‘s nachts en overdag als het zicht ernstig wordt belemmerd een voorlicht en achterlicht aan hebben of losse lampjes gebruiken. Er moeten altijd reflectoren zitten op de achterkant van de fiets, op de trappers en op de wielen (velgen) of banden. Voor meer informatie lees de flyer over fietsverlichting  of klik hier voor informatie van de rijksoverheid.

Onderdelen van de campagne
De campagne bestaat uit:

  • Fietscheck  een verpilcht onderdeel.  Uitvoering bij voorkeur in november. Stagairs kunnen bij dit onderdeel  onderdeel ondersteunen al dan niet met een reparatieteam of vrijwilliger van VVN;
  • Lesopdracht ‘Hoe zou jij het doen? Fietsverlichting daarom!’ waarmee tweedeklassers zelf aan de slag gaan om een campagneposter te maken. Hier is een wedstrijd aan verbonden. Per regio wordt er een winnaar voor de mooiste poster gekozen. De regio winnaars gaan strijden voor de winnende poster. De winnende inzendingen worden volgend jaar ook weerals basis ingezet als dé campagnemiddelen in Limburg. En de beste inzending wint een klassenuitje naar Movie Park Duitsland. Klas(sen) van de deelnemende scholen kunnen inschrijven voor 1 oktober, zie het aanmeldingsformulier. De uiterste datum voor de inzendingen is 15 november. Zie het inzendingenformulier. In de downloadlijst vind je een algemene handleiding voor docenten en één voor de leerlingen;
  • Informeren van de ouders (zie ouderbrief);
  • Vanaf week 50 controleert en handhaaft de politie.

Het winnende filmpje  “fietslicht maakt zicht" is gemaakt door het Broeklandcollege te Hoensbroek.

De winnende poster is geworden "Laat je zien". De poster is gemaakt door het Bonnefanten college te Maastricht.

Deze poster en fimpje zullen in 2017 worden gebruikt als basis voor het campagnemateriaal van de Limburgse fietsverlichtingscampagne.