Direct naar hoofdinhoud
×

Verkeersmenu opent op 18 april

Op dinsdag 18 april a.s. wordt in de ochtend om 10 uur het nieuwe verkeersmenu in de portal geopend. Verkeersactieve scholen kunnen dan weer hun keuzes maken uit een lijst van projecten in het kader van verkeerseducatie. Deze projecten worden in het volgend schooljaar (2023-2024) uitgevoerd. We kijken tevreden terug op de eerste twee uitvoeringsjaren van de Verkeersactieve school. De scholen zijn uiterst tevreden over de projecten die uitgevoerd worden (of werden). Voor alle groepen /leerjaren is er een aanbod in het verkeersmenu. Naar aanleiding van signalen uit het werkveld afgelopen jaar werden er dit schooljaar materialen voor praktische verkeerslessen, verkeersspellen en projecten voor de groepen 5 en 6 projecten toegevoegd aan het menu. Graag willen we ook nu weer een aantal belangrijke aandachtspunten onder jullie aandacht brengen. 

Lees meer

Aandachtspunten verkeersmenu schooljaar 2023-2024

  • Vul altijd de voorkeursmaand van uitvoering van het gekozen project in. Zonder het invullen van de voorkeursmaand is “opslaan” niet mogelijk.
  • Dit is geen garantie dat de voorstelling/het project ook daadwerkelijk in de voorkeursmaand uitgevoerd kan worden. 
  • Je moet ook een voorkeursmaand aangeven voor uitvoering van de projecten die je als school helemaal zelf doet zoals bijvoorbeeld doe meer met mono zonder gastdocent of van 8 naar 1 zonder gastdocent. Dit geldt ook voor projecten als “educatieve wandeling” of praktijklessen op het plein. 
  • Plan deze “doe het zelf projecten" vervolgens ook daadwerkelijk voor jullie zelf in zodat ze uitgevoerd worden. Denk daarbij ook aan het inplannen van het inzetten van de materialen die jullie vanuit het verkeersmenu hebben ontvangen zoals de Bokabox of de verkeersspellen. 
  • Bij reserveringen kun je de reserveringen van het vorige en het huidige schooljaar zien en de reserveringen die straks gedaan worden voor het volgend schooljaar. 
  • Als je een project voor jullie school reserveert ga je ook een verplichting aan met ROVL om dit daadwerkelijk uit te voeren. Annuleren kan dan ook slechts in zeer uitzonderlijke omstandigheden en altijd in samenspraak met ROVL, de onderwijsadviseurs en met goedkeuring van jullie eigen schooldirectie.  
  • Het verkeersmenu wordt op 18 april in de ochtend open gesteld en uiterlijk 13 juni moeten de keuzes door de scholen gemaakt zijn. 

Als jullie problemen ondervinden met het invullen van het verkeersmenu, neem dan altijd contact op met jullie onderwijsadviseurs. 


Monique La Grouw              moniquelagrouw@bco-onderwijsadvies.nl 

Marjo Zegers                        marjo.zegers@gmail.com 

Nicky van Gerwen                nickyvangerwen@bco-onderwijsadvies.nl 

Veerle Hensen                      veerlehensen@bco-onderwijsadvies.nl 

Deel deze pagina op: