Skip to main content

Shotgun bij City Cinema Venlo

Hoe zorg je ervoor dat een bestuurder niet wordt afgeleid tijdens het rijden als je met vrienden op pad gaat? Neem de rol van Shotgun op je!

Lees meer

Hoe zorg je ervoor dat een bestuurder niet wordt afgeleid tijdens het rijden als je met vrienden op pad gaat? Neem de rol van Shotgun op je!

Jonge bestuurders en hun bijrijders zijn vaker slachtoffer van een auto-ongeval dan meer ervaren automobilisten. Afleiding speelt hierbij een grote rol. De Shotgun is degene die op de bijrijderstoel zit en die ervoor zorgt dat de chauffeur minder snel afgeleid kan worden. Hij of zij neemt de chauffeur taken uit handen en houdt een oogje in het zeil. Als Shotgun neem je de telefoon aan, bedien je de navigatie, verzorg je de muziek, zorg je ervoor dat vrienden achterin de chauffeur niet afleiden, check je of de chauffeur ook echt de Bob is en durf je er wat van te zeggen als er riskant gereden wordt.

In de VS is de Shotgun alom bekend en wordt er onder jongeren gestreden om deze 'best seat of the car'. Want als Shotgun heb je naast verantwoordelijkheid heel wat voordelen. Zo heb je de beste zitplaats in de auto en bepaal je welke muziek er wordt gedraaid. Veilig Verkeer Nederland hoopt met deze campagne deze positie net zo aantrekkelijk te maken voor Nederlandse jongeren. En de Shotgun te laten bijdragen aan veiligere autoritten en een daling van het aantal ernstige verkeersongevallen.

Check het Shotgun promotieteam op zaterdag 18 november as. bij City Cinema Venlo

Shotgun, more than just a seat!