Skip to main content

Prijsuitreiking ontwerpwedstrijd 'Smart op de fiets'

Donderdagochtend 16 mei wordt in Congrescentrum Het Forum in Roermond de provinciale winnaar bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd 'Smart op de fiets'.

Lees meer

In een lesopdracht ‘Hoe zou jij het doen? Smart op de fiets!’ gingen eerste en  tweede klas leerlingen van middelbare scholen in Limburg zelf aan de  slag om een campagneposter te maken. Per school werden er 5 posters geselecteerd die beoordeeld zijn door een deskundige jury. De jury heeft de 5 beste inzendingen genomineerd welke gaan strijden voor de winnende poster. De winnende inzending wordt als scholencampagneposter in Limburg in de volgende campagneperiode ingezet als basis voor de campagnemiddelen. En de beste inzending wint een klassenuitje naar Movie Park Duitsland. 

In april 2019 kwam de jury bij elkaar om zich over alle posters te buigen. In de jury namen deel vertegenwoordigers van politie, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg, Veilig Verkeer Nederland, coördinatoren van de Regionale Mobiliteitsoverleggen en natuurlijk ook 2 leeftijdsgenoten van de wedstrijddeelnemers (van Het College in Weert).

De vijf nominaties (in willekeurige volgorde) zijn geworden:

  • het Blariacum College uit Blerick;
  • het Broeklandcollege uit Hoensbroek;
  • het Connect College uit Echt;
  • het Raayland College uit Venray;
  • Wildveld Praktijkonderwijs uit Venlo.