Skip to main content

Fietsinstructiedag KBO Gennep

Fietsen doen we al ons hele leven. Maar het verkeer wordt steeds drukker, de regels veranderen regelmatig en we fietsen steeds meer op een e-bike. De fietsinstructiedagen helpen fietsers veilig op weg met voolichting over de actuele verkeersregels, een oefenparcours en oor- en oogmetingen.

Lees meer

De fietsinstructiedag  in Gennep op 14 september as. begint met een presentatie over de actuele verkeersregels. Daarna kunnen deelnemers hun vaardigheden met name op de e-bike testen op een oefenparcours. Na de lunch gaan de deelnemers in groepjes een tochtje maken door de omgeving. Daarbij wordt gekeken hoe het fietsen in de praktijk en in een groep gaat. In de middag is er gelegenheid om ogen en oren te testen. Goed zicht en gehoor zijn immers heel belangrijk in het verkeer.

In Limburg worden in kadert van he t thema aandacht op de weg 15 Fietsinstructiedagen georganiseerd door de ouderenbond KBO Limburg in samenwerking met Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en Veilig Verkeer Nederland VVN).