Direct naar hoofdinhoud
×

TeamAlert start met jaarlijkse "Rij drugsvrij"-campagne!

Vandaag start TeamAlert met "Rij Drugsvrij" om het risicogedrag van jongeren in het verkeer aan te pakken. Sinds 2018 heeft de organisatie een campagne gericht op het drugsgebruik van jongeren achter het stuur onder de noemer "Rij Tripvrij". Dit jaar wil TeamAlert een bredere doelgroep aanspreken met de naam "Rij Drugsvrij".

Lees meer

Deze campagne heeft als doel om jongeren die drugs gebruiken veilige keuzes te laten maken in het verkeer. "Rij Drugsvrij” stimuleert jongeren om voorafgaand aan een avond thuis gebruiken, een (huis)feestje of festival de juiste keuze voor vervoer te maken. In plaats van dat zij onder invloed van drugs autorijden, regelen zij alternatief vervoer, zoals een taxi, het openbaar vervoer of een nuchtere bestuurder. Zo zijn de jongeren veilig en verantwoord onderweg.

Om de jongeren zo goed mogelijk te bereiken, zet TeamAlert “Rij Drugsvrij” online via social media uit met een campagnevideo en ander -materiaal. De campagne loopt van 29 juli tot en met 9 september.

Op de website www.rijdrugsvrij.nl is vanaf vandaag dit materiaal te vinden in een speciale campagnetoolkit. Gemeenten, provincies en andere organisaties zijn vrij om het materiaal te delen, om zo de campagneboodschap verder te helpen verspreiden.

Bron: TeamAlert

Deel deze pagina op: