Direct naar hoofdinhoud
×

Campagne 'Rij ballonvrij" weer van start

Vandaag start TeamAlert het vervolg op de campagne “Rij Ballonvrij”. Deze campagne heeft als doel om het lachgasgebruik achter het stuur onder jongeren tegen te gaan.

Lees meer

Lachgasgebruik in het verkeer komt steeds vaker voor in Nederland. Vorig jaar registreerde de politie bijna drieduizend verkeersincidenten, waarbij lachgas in het spel was, terwijl er in 2019 nog 1.700 incidenten waren gemeld. Hoewel lachgasgebruik in het verkeer verboden is en hier hoge boetes voor staan, gebruiken jongeren wel eens een ballonnetje achter het stuur. 

Word geen clown in het verkeer
Voor TeamAlert is het duidelijk: lachgasgebruik in het verkeer is écht levensgevaarlijk. Om dit probleem aan te pakken, startte TeamAlert in 2020 met de campagne “Rij Ballonvrij”. Tijdens de campagne gaat TeamAlert via social media en via jongerenwerkers in gesprek met jongeren over lachgas in het verkeer. Op de website www.rijballonvrij.nl geeft TeamAlert informatie over de invloed van lachgas op je rijgedrag en tips om zelf het lachgasgebruik achter het stuur tegen te gaan.

Bron:TeamAlert

Deel deze pagina op: