Direct naar hoofdinhoud
×

Landelijke Dag van de Fietshelm

Op woensdag 19 april 2023 vindt de tweede Landelijke Dag van de Fietshelm plaats. Het doel van deze dag is om het belang van de fietshelm onder de aandacht te brengen.

Lees meer

Wist je dat Nederland het enige land ter wereld is waar meer mensen in het verkeer overlijden op de fiets dan in de auto? En dat terwijl het dragen van een fietshelm de kans op ernstig letsel bij een botsing of val verkleint met 60 procent, en de kans op dodelijk hoofd- of hersenletsel zelfs met 70 procent.

Als iedere Nederlander een fietshelm draagt, zijn er naar schatting 85 verkeersdoden en 2500 tot 2600 ernstige verkeersgewonden minder per jaar. Reden genoeg om ons hard te maken voor het dragen van een fietshelm op élke fiets. 

19 april is de tweede nationale Dag van de Fietshelm. In iedere provincie worden acties georganiseerd om die dag bewustwording te creëren onder fietsers en het belang van de fietshelm nogmaals te noemen. Via de speciale website is meer informatie over de acties te vinden. Klik hier  om naar de website te gaan.

Deel deze pagina op: