Maak van de nul een punt

Wij streven naar nul verkeersslachtoffers in het verkeer, en dat ieder jaar weer opnieuw. Dat kunnen we alleen bereiken als jullie meewerken. Niet in projecten, maar gewoon door zelf van de nul een punt te maken. Geef de ander voorrang, geef de ander de ruimte, houd rekening met elkaars beperkingen en kwetsbaarheid, pas je snelheid aan aan de gewenste omstandigheden, ga op tijd van huis voor je afspraak zodat je je kind niet hoeft te dumpen, laat je niet afleiden tijdens het rijden door telefoon of andere zaken, fiets altijd met verlichting als het zicht slecht is en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. De visie is verbeeld in een presentatie met Prezi. Klik hier voor de presentatie.

Help mee en gun iedereen een veilige thuiskomst. Laat ook zien hoe je dat doet en like de Facebookpagina. Deze kun je openen door op de foto hiernaast te klikken. Just like it :-)

Wij als ROVL willen deze nieuwe kijk op verkeersveiligheid, jij bent immers zelf aan zet en niet de gemeente of de politie, ondersteunen. Ondersteunen met advies, ideeën en natuurlijk ons programma met permanente verkeerseducatie, een begrijpelijke infrastructuur, handhaving, en technologische vernieuwingen.

Het mooie is dat meerdere ROV's en provincies deze visie inmiddels ondersteunen, promoten en ook de slogan en beeldmerk gaan gebruiken. #mvd01. is Nederland aan het veroveren, en daarmee wordt het merk en de boodschap alleen maar sterker en sterker. De Provincies Brabant, Overijssel, Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland en Limburg gaan samenwerken om de beweging verder vorm te geven. Meer nieuws hierover op deze site.

De standaardinstrumenten om verkeersveiligheid te bevorderen zijn meestal gerelateerd aan regel- en wetgeving. Het gewenst gedrag wordt min of meer afgedwongen. Wij als ROVL zien veel meer heil in verleiden. Hoe kunnen we elkaar verleiden tot vriendelijk verkeersgedrag en hoe kunnen we dat ook belonen? Daarom willen wij met de slogan "Maak van de nul een punt" zo veel mogelijk mensen bewust laten worden van het feit dat zij verkeersveiligheid zelf in de hand hebben.

Maak van de nul een punt korten we af tot #mvd01. waarbij het hekje (#) de hashtag op Twitter voorstelt. Ben je op Twitter en wil je iets kwijt over hoe jij van de nul een punt maakt, gebruik dan #mvd01. Overigens heet zo ook ons kwartaalblad.

Hiernaast kan je ideeën opdoen. Ze zijn voornamelijk gericht op gemeenten. Nog wel. We staan uiteraard open voor veel meer ideeën. Graag willen we die horen.

Dat nuldenken kan natuurlijk nog op heel andere manieren. Bijvoorbeeld als je in de buurt wilt werken aan nul zwerfafval of andere onderwerpen. De nul is de nieuwe norm, niet minder zwerfafval, maar geen zwerfafval. Dat spreekt mensen aan op hun gedrag en maakt duidelijk dat we het niet meer tolereren.

We willen een beweging tot stand brengen die de nul tot leven gaat brengen. De nul wordt weer een sexy getal.