ZomerBob

Datum: 19-06-2017

Op maandag 19 juni 2017 gaat de Bob-zomercampagne weer van start. Deze richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol.  Automobilisten en hun passagiers worden gestimuleerd om samen een Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en de anderen veilig thuis brengt.

Hoe weersta je een drankje als je Bob bent?
Soms is het lastig je voornemen na te leven en kruip je misschien toch met alcohol op achter het stuur. Dat kan allerlei redenen hebben. Je baas haalt een fles wijn tevoorschijn die je écht moet proeven. Of je hebt een wedstrijd gewonnen en dat moet worden gevierd. Of het is gewoon heel gezellig.

Ben je Bob, zeg het hardop!
Om je te wapenen tegen dit soort verleidingen komt de Bob-campagne met een handige oplossing: zeg gewoon aan het begin van de avond tegen de mensen met wie je bent dat je Bob bent. Dan geef je een duidelijk signaal dat je geen alcohol wil drinken en wordt het makkelijker om Bob te blijven. Daar kun je mee thuiskomen, of je nu samen met vrienden terugrijdt of alleen de weg op moet.

Meer informatie vanaf half juni op www.verkeersactie.nl.« Terug