Ik Fiets vriendelijk on Tour 2017

Datum: 21-05-2017

Na het succes van voorgaande jaren gaan, in het kader van de campagne Ik Fiets Vriendelijk - On Tour, ook dit jaar politiemotards samen met twee motorverenigingen in het Heuvelland fietsers controleren op hun gedrag. Dit zal gebeuren op zondag 9 april en zondag 21 mei in het Heuvelland. Fietsers die hinder of ander negatief gedrag veroorzaken worden door de politie aangesproken en krijgen een waarschuwing. Wielrenners die zich goed gedragen ontvangen twee groene ventieldopjes, het symbool van de vriendelijke fietser. Hiermee wil de campagne de nadruk leggen op de invloed van zowel gewenst áls ongewenst gedrag van fietsers op hun medeweggebruikers.

Twaalf motoren rijden gedurende twee zondagen door het Heuvelland in het kader van de campagne Ik Fiets Vriendelijk - on Tour. Dit zijn 6 motoragenten van de politie Limburg en 6 verkeersregelaars.

Samenwerkingspartners
De campagne is een samenwerking tussen de politie in Limburg, Huis voor de Sport Limburg, Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL), Stichting Motard Stein, Stichting Euro Motard Service én de Stichting Ik Fiets Vriendelijk. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Velo-t en de Limburgse Wielergemeenten. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!« Terug