Agenda

Hou je aan de snelheidslimiet 20-03-2017

Net iets te hard rijden lijkt niet erg, maar toch vergroot een paar kilometer te hard rijden de kans op een ongeluk met letsel of dodelijke afloop aanzienlijk, vooral binnen de bebouwde kom. Daarom start op 20 maart as. de campagne over snelheidsgedrag binnen de bebouwde kom.

Lees meer »
Hou je aandacht op de weg 10-04-2017

Steeds meer ongelukken in het verkeer komen door smartphonegebruik. Met name fietsende jongeren vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Bij hen speelt smartphonegebruik een rol bij een op de vijf fietsongelukken. Om die reden start de overheid op 10 april de campagne Fietsmodus. De campagne is bedoeld om jongeren te verleiden tot veilig gedrag in het verkeer.

Lees meer »
The Battle op DaCapo College in Sittard 17-05-2017

Jongeren op het DaCapo College in Sittard worden woensdag 17 mei maart door stichting TeamAlert uitgedaagd op de weg te letten in plaats van op hun mobiel. De verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert, voor en door jongeren, test met het project The Battle of fietsers van 12 tot en met 24 jaar zich laten afleiden op de fiets.

Lees meer »
Ik Fiets vriendelijk on Tour 2017 21-05-2017

Na het succes van voorgaande jaren gaan, in het kader van de campagne Ik Fiets Vriendelijk - On Tour, ook dit jaar politiemotards samen met twee motorverenigingen in het Heuvelland fietsers controleren op hun gedrag.

Lees meer »
The Battle op Bonnefantencollege, Bernard Lievegoed, in Maastricht 07-06-2017

Jongeren op het Bonnefantencollege, Bernard Lievegoed, in Maastricht worden woensdag 7 juni door stichting TeamAlert uitgedaagd op de weg te letten in plaats van op hun mobiel. De verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert, voor en door jongeren, test met het project The Battle of fietsers van 12 tot en met 24 jaar zich laten afleiden op de fiets.

Lees meer »
StudioFlits op het Beroepscollege, Praktijkonderwijs Parkstad Limburg, in Heerlen 08-06-2017

Jongeren op het Beroepscollege, locatie Praktijkonderwijs Parkstad Limburg, in Heerlen worden donderdag 8 junidoor stichting TeamAlert uitgedaagd op de weg te letten in plaats van op hun mobiel. De verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert, voor en door jongeren, test met het project Studioflits of fietsers van 12 tot en met 24 jaar zich laten afleiden op de fiets.

Lees meer »
Platformvergadering ROVL 05-10-2017
Onderwijsdag Verkeerseducatie Basisonderwijs (VEBO) 17-01-2018