Blog #mvd01.

Bookmark and Share

Naar eigen begrafenis in Belgische verkeersveiligheidscampagne

Gisterochtend kwam ik in het nieuws het confronterend filmpje van onze Belgische buren tegen waarmee ze snelheidsduivels willen wakker schudden. Zes hardrijders waren uitgenodigd op hun eigen begrafenis. Alles werd gefilmd met een verborgen camera. Hun eigen vrienden en familieleden hielden hen een spiegel voor. Dan kan je niet onverschillig blijven. toch! Klik hier voor nieuwsitem en filmpje van VTM in België of lees een artikel op RTL nieuws over dit onderwerp

Inmiddels, een dag later, is de discussie over deze confronterende aanpak om mij heen los gebarsten. In Nederland kiezen we voor een softere aanpak, maar onze buren vonden het tijd voor een confronterende aanpak. Zoals het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid in het interview aangeeft bij de ene groep werkt de softe aanpak maar andere groepen hebben een confronterende aanpak nodig. De onderzoekers zijn het op dit vlak ook niet met elkaar eens en twijfelen over de effecten van een confronterende aanpak. Toch zie ik steeds vaker in andere landen confronterende filmpjes verschijnen om verkeersdeelnemenr wakker te schudden.

Ik ben er nog niet uit, maar ben wel wel benieuwd naar jullie mening over deze confronterende aanpak en of het tijd wordt om hier in Nederland ook meer voor te kiezen?

Astrid Hahnraths


« terug


Reacties

wim ummenthum

14-01-2015 00:34


Ik ben van mening dat confrontatie wel mag en ook nodig is om het bij mensen goed te laten doordringen waar ze mee bezig zijn. De mensen zijn wel wat gewend op internet, dus met een vingertje wijzen helpt niet meer!!!

Reactie toevoegen

naam:

e-mail:

bericht:

 
Type de beveiligingscode over: